Szabadság

handshake-584096_1280Bár megélem a rosszat, mégis a jóra irányul figyelmem.

Érzelmeimet azért kaptam Istentől, hogy megéljem őket. Így tudom feldolgozni életem minden napján a velem történt eseményeket, lelki folyamatokat.Méregteleníti szívem és lelkem, ha képes vagyok megélni és ha kell, képes vagyok megbocsátani. Harag, bánat, öröm,szomorúság, fájdalom, félelem,szenvedés, hála segít megérteni, megismerni magamat és a körülöttem élő világot. Belemerülök, megélem a jelent kívül-belül, elemzem és aztán elengedem a negatív érzelmet, hogy újult erővel tudjak jelen lenni, a tapasztalatokat felhasználva haladhassak életem útján.

Magamnak soha nem érdemes hazudni. Nem szabad elhallgatnom, nem szabad igent mondanom a negatív érzelmekre. Naponta szükség van minden érzelmet megélni, kiengedni és elengedni. Az élet nagyszerűsége nem abban rejlik, hogy mindig mindent pozitívan látok, hanem a nehézségek, esetleg rossz történések ellenére is mindig képes vagyok visszatérni a benső bizonyossághoz, mely a lelkemben él, hogy Isten szeret és Isten mindenkit ugyanúgy szeret, mint engem. Ez az a Benső Örök Állandó, mely nem változik.

Aki sokat beszél érzelmeiről, de szíve és lelke bensejében nem éli meg a maga teljességében magát az érzelmet, nem tudja elengedni azt, benne ragad. A meg nem élt, el nemrendezett érzelem nagyon csúnyán pusztíthat, leginkább az embert, önnönmagát.

Megélni, belemélyedni, utána kiengedni,elengedni,szabadság. Egy olyan szabadság, amiben bármi történik velünk, képesek vagyunk továbblépni. Az érzelmek megélése mindenkinél más és más. Van akinek több időt jelent elfogadni és elengedni, van, akinek kevesebbet.

Minden nap újból és újból meglátni a szépet úgy, hogy nehézség is jelentkezik, embertelenség is előfordul, az a csoda. Amikor felismerem a rossz ellenére, hogy élni mégis érdemes, szeretni csodálatos és nagyszerű. Amikor nem dugom a fejemet a homokba, nem hazudom el egy-egy ember, csoport agresszióját.

Esetenként újra és újra megélem szem előtt tartva a jóságot, megbocsátást, hogy mindezek ellenére szeretni érdemes.